Udnyt kvadratmeterne bedre med en brusevæg

Arkitektur på badeværelset med en brusevæg i glas

Mange badeværelser har ikke uanet plads. Faktisk er flere af dem, specielt i lejligheder inde i byen, så små, at det kan blive presset, hvis man gerne vil have en åben og stilren arkitektonisk linje i rummet. Mulighederne kan være begrænset men det kan dog løses, hvis man sørger for at bruge de rigtige materialer til badeværelset.

Et toilet behøver for eksempel ikke at fylde meget, hvis det kun er bygget ud fra væggen, og det samme gælder for håndvasken, der sagtens kan fylde meget mindre, end man umiddelbart skulle tro. En af de bedste steder at hente kvadratmeterne er dog i brusekabinen, hvor man f.eks. med en brusevæg i glas eller blot bruseafskærmning, kan skabe et meget mere rummeligt og åbent rum, sammenlignet med et traditionelt bruseforhæng. Det handler altså både om at vælge de rigtige elementer, og dem der gør, at dit badeværelse virker større.

Lad en brusevæg åbne op for mulighederne

Det er for eksempel en fordel af placere brusekabinen et sted, hvor kvadratmeterne alligevel kan bruges, selv hvis man ikke er i bad. For eksempel kan man placere brusebadet i enden af rummet, således at man naturligt forlænger rummet og skaber plads.

Hvis man benytter en bruseafskærmning eller transparente brusevægge i glas på sådan et sted, vil man i høj grad kunne se fordelene ved en sådan glasvæg. Her vil man først og fremmest kunne se, hvordan rummet vil virke større, fordi glasvæggen ikke sætter nogen begrænsning for øjet, når man skuer ud i rummet. Her skal man dog huske at rengøre glaspladerne ordentligt, hvis man vil bevare den ønskede effekt.

Derudover kan det være en fordel at bygge badeværelsesgulvet med en naturlig hældning, således at der ikke behøver at være en kant, man skal tage højde for, når man træder ind i badet. På denne måde kan man nemlig også benytte brusekabinens areal, når man ikke er i bad, forudsat at man selvfølgelig har tørret det vand, man har brugt i badet, væk, når man er færdig.

Til sidst er det værd at huske på, at selvom en brusevæg kan åbne op for flere muligheder, er det ofte sammenhængen og de små detaljer, der gør forskellen når det kommer til arkitektur og stil.

Del denne guide med andre:

Vi tror også du ville synes om...