Tænk også arkitektur når du vælger dit gulvafløb

Arkitektur i vådrum med det rigtige gulvafløbDet er rigtig vigtigt at tænke på sit badeværelse som en helhed og fra et arkitektonisk synspunkt, når man skal vælge det rigtige gulvafløb. Dette gør sig særligt gældende, hvis du har en arkitekttegnet bolig. Alt for mange tænker, at gulvafløbet er uden betydning og snupper bare det, der er billigst uden at overveje, hvilke konsekvenser det vil få. Det vil desværre ofte give langt større gener for ens indretning af badeværelset.

Et gulvafløb siger nemlig mere om arkitekturen i et badeværelse, end man lige skulle gå og tro. Vælger man et tilfældigt afløb, så vil man ofte stå med den situation at afløbet stjæler mere opmærksomhed end man kunne ønske sig. Heldigvis findes i dag også nye løsninger, hvor man kan få et skræddersyet gulvafløb fra alt til stilen på ens gulvrist og helt ned til design på vandlås.

Sådan sikrer du arkitekturens helhed med det rigtige gulvafløb

Disse ting skal du være opmærksom på, når du vælger det nye afløb til dit badeværelse

  • Hvilken type afløb skal du bruge? Det kommer meget an på, hvordan dit bruseområde ser ud. I kvadratformede kabiner vil det ofte være smart med lange afløb.
  • Sørg for at skjule afløbet så godt, som muligt. Et gulvafløb er altid pænest, hvis man ikke lægger mærke til det.
  • Tænk i praktiske løsninger først, da det er dem, man bliver gladest for i længden.

Husk altid at tænke praktisk, når valg af gulvafløb skal tages. Med den korrekte placering og type kan du slippe for mange timers rengøring og vedligeholdelse. En ting, som de fleste boligejere sætter pris på i en hektisk hverdag.

Et æstetisk råd, som din indre arkitekt helt sikkert vil sætte pris på, er, at skjule gulvafløbet så godt som muligt. Det er ofte muligt at få et afløb, som er lavet i samme materiale som dit badeværelsesgulv, hvilket betyder, at afløbet ikke får uønskede mængder af opmærksomhed. For at skabe en hyggelig og intim stemning, som et badeværelse skal have, er det vigtigt, at afløbet ikke er alt for iøjnefaldende

Del denne guide med andre:

Vi tror også du ville synes om...