Sådan udnytter du pladsen under din seng

Seng og garderobeskabe i ét.

Det er ikke helt unormalt, at studerende i Danmark må indrette sig på et kvadratmeterantal, der kan tælles på to hænder. Men det behøver dog ikke at betyde, at de skal undvære noget som helst. En af de nyere og smarte trends inden for bolig og indretning er, at man kombinerer de forskellige møbler man har for, at skabe mere plads i rummet og gøre livet lidt federe for de studerende, der ellers må gøre sig tilpas i små rum med få kvadratmeter. Der er tale om multifunktionelle løsninger hvor møbler sættes sammen og dermed løser flere funktionelle behov. Et godt eksempel er f.eks. en sovesofa, der kombinerer en sofa og seng. Af andre eksempler kan nævnes en lille bænk i entreen, hvor man nedenunder kan arkivere blade, aviser eller andre nips ting. Der findes tonsvis af disse møbler og flere af dem er designet med en hjælpende hånd fra arkitekter, hvor design og funktionalitet skal gå op i en højere enhed.

Glem ikke opbevaring under sengen

Et sted hvor der ofte går rigtig meget plads til spilde er dog under vores seng. Dette gælder især hvis du har en king size seng. Herunder er der nemlig gode muligheder for, at opbevare ting så som sengelinde, tæpper og andet boliginventar. Det kræver naturligvis, at sengen er hævet op over gulvet, hvilket løses bedst med træsøjler, der monteres som fødder på sengen. Her er flere senge og madrasser der er hævet fra gulvet ved hjælp af fødder. Derefter kan man med fordel investere i små kasser monteret på hjul, så de kan rulles ind og ud under sengen efter behov. Det kan også være en fordel, at vælge nogle kasser som er gennemsigtige, så man ikke behøves at åbne dem, hvis man lige har glemt hvad man har puttet i dem. Et alternativ kan også være, at vælge en seng med indbygget opbevaring. Dette kan desuden være en pænere løsning end den med kasserne.

Andre populære opbevaringsløsninger

At bruge pladsen under din seng til opbevaring er smart, hvis du har et soveværelse på relativ få kvadratmetre. Men der findes også et utal af andre måder hvorpå du kan opbevare dine småting. F.eks. findes der garderobeskabe i mange forskellige størrelser og typer, har du har mulighed for at opbevare alt dit tøj, sko med mere. At finde den helt rette løsning kan dog være svært, hvorfor det kan være en god idé, at alliere sig med en fagmand eller arkitekt, der kan se mulighederne for dig. Det handler i bund og grund om, at være kreativ og benytte de møbler, senge og garderobeskabe, man finder på bedst mulig vis. Man kan nærmest sige, at man kan lege sig frem til en mere rummelig hverdag. Vi håber at denne guide har været med til at give dig lidt inspiration. Hold øje med vores blog hvor vi løbende sætter fokus på arkitektur og boligindretning. Hvis du har input til emner som du mener vi bør dække, så må du også meget gerne sende os en mail.

Del denne guide med andre: