Kreativ tænkning har fornyet gulvafløb

Kreative gulvafløb fra unidrain

Kigger man på de gulvafløb, der præger størstedelen af det danske land i nutiden, er det ikke et særpræget, flot billede, man kigger på. Her er der nemlig en lang række fejl og mangler, der gør livet en del sværere for de mange danske boligejere, end det burde være.

Gamle gulvafløb fuld af fejl

De mest typiske fejl, der ses i de danske gulvafløb findes i brusekabinen. Her kan fejlen spores helt tilbage til dengang, de forskellige huse blev bygget og tegnet. Det er altså gammel teknologi, der i sidste ende har skadet mange afløbs færdige sammensætning, både helbredelsesmæssigt og designmæssigt. I forhold til helbredet har fejlen typisk været, at afløbene enten ikke har været bygget ordentligt, eller at der har været så store problemer med vandlåsen, at de simpelthen enten har forrådnet eller skabt skimmelsvamp.

Ydermere har gamle gulvafløb også forstyrret designmæssigt, da de typisk har været designet ved den karakteristiske store runde rist, der fylder meget i brusekabinen og desuden ikke er super effektiv. Med nye kreative løsninger er der nu lavet om på problemerne.

Nye og kreative løsninger til gulvafløbet

De nye løsninger på markedet gør, at man både slipper for helbredsmæssige problemer og designmæssige uheldigheder. Først og fremmest er gulvafløbene nu bygget i de rigtige materialer, ligesom de også er en del lettere at rense, således at man kan holde dem fra at blive for fugtige og klamme, når der ikke løber vand igennem.

Nye diskrete afløb, der er bygget op ad væggen, gør, at der ikke længere er det klodsede element, der ellers altid har været kendetegnende for danske badeværelser. Herfor kan man flytte fokus væk fra gulvafløbet og hen på badeværelset og alt dets fede interiør, der i højere grad skal værdsættes og iscenesættes.

Af innovatører i markedet for gulvafløb, finder vi bl.a. Unidrain, der med deres koncept, har formået at skabe en arkitektonisk funktionel og flot løsning til badeværelset.

Del denne guide med andre:

Vi tror også du ville synes om...