Glastrend startede med en brusedør

Brusedør i glas og arkitekturEt fællestræk for nogle af de mest detaljerede, arkitektoniske huse og byggekonstruktioner i dag er, at de bruger markant mere glas til at skabe den moderne og futuristiske stil, som flere og flere efterspørger. Et eksempel her er Syddansk Universitet i Kolding, hvor arkitekten for alvor har gjort glas og lyset til et hovedtema. Her er der bl.a. brugt glasvægge til at adskille rum og glasdøre og glasvægge til, at give et flot lysindfald, uafhængig af hvilket rum man befinder sig i. I dag kan man også få trapper og gulve af glas og mulighederne er derfor mange.

Men brugen af glas i byggekonstruktioner er langt fra noget nyt – det er bare blevet mere udbredt med tiden. Et af de første steder, hvor man begyndte at tænke disse tanker, var i designet til badeværelset, hvor brusevægge og især brusedøre i glas, menes at have været én af årsagerne til den voksende trend i markedet.

En brusedør åbnede rummet op

Hvor man tidligere var vant til at lukke brusekabiner af med en lang bøjle og et plastikforhæng, er det i dag blevet langt mere populært at afskærme brusebadet ved hjælp af en brusedør eller væg i glas. Det stod hurtigt klart for mange, at glasset var med til at åbne rummet op og fik det til at virke større. Først kom brusevægge, herefter brusedøre og vi har sidenhen set en lang række andre glas partier til badeværelset, der skaber rammerne for et mere stilrent look.

Der er ingen tvivl om at glasset er kommet for at blive. Også glasset i sig selv er gået igennem en udvikling. Det kan f.eks. produceres så det er mere robust. Et eksempel er glasset på telefoner, der i dag kan tåle flere slag eller ridser fra nøgler. Derudover kan man få glasset i mange forskellige varianter, f.eks. lavenergi glas, støjdæmpende glas, sikkerhedsglas osv., hvor en variant er velegnet til bestemte formål. Det samme gælder for brusedøre og brusevægge der er konstrueret på en måde der f.eks. gør, at glasset er mindre udsat for kalk fra vand og lignende.

Der er altså ingen tvivl om, at udviklingen siden den moderne brusedør er gået stærk. Flere og flere byggekonstruktioner gør brug af glasvægge og partier til at skabe arkitektoniske detaljer. Noget som flere forbrugere værdsætter.

Del denne guide med andre:

Vi tror også du ville synes om...