Få en elektriker til at skjule kabeltræk i huset

Undgå kabler til TV med hjælp fra en elektriker

Er du træt af kabler der slanger sig ned af væggen fra dit fladskærms-tv og er du generelt ikke meget for ledninger, der roder eller en tv-kant der samler støv? Nu kan du med den nyeste TV-teknologi og lidt hjælp fra en elektriker, få en langt pænere løsning til stuen. I dag kan man nemlig både få TV’et bygget ind i væggen, så det sidder fuldstændig i plan med væggen, samtidig med, at ledninger og kabler holdes skjult.

Et moderne tv gør det lettere for elektrikeren

Udviklingen indenfor TV-branchen går stærkt og nu har flere producenter teknologien til, at give forbrugerne en bedre oplevelse i hjemmebiografen. I dag kan man nemlig både få bygget TV’et ind i væggen og gemt ledninger af vejen, nemt og sikkert. Ydermere kan man, hvis man bruger en professionel elektriker, sørge for, at det stadig er let at komme til, hvis man skal have nye ledninger i, eller hvis man har brug for at indstille på bagsiden af fjernsynet.

En af måderne du kan komme ledningerne til livs på, er ved at få en såkaldt TV-boks, der gør at billede og lyd kan sendes ”over-the-air”. Det gør, at det eneste kabeltræk du i princippet har, er til en stikkontakt. Hvis du ovenikøbet vil undgå, at denne ene ledning snor sig ned af væggen, kan du indbygge den og evt. andre direkte i væggen. Det kan selvfølgelig kræve lidt samspil imellem din el-installatør og arkitekt, men alt er muligt, hvis man blot sætter sig ned og planlægger tingene ud, og de ideer, man nu engang har.

Med færre kabler at tage højde for, åbner det op for mulighederne for, at integrere hele fjernsynet i væggen, så det flugter med facaden. Det gør både at dit TV vil fylde mindre, virke mindre tungt og skaber en helhed, der falder i god jord med resten af din stue. Ovenstående er dog oftest noget, som du bør konsultere med din elektriker med erfaring på EL-installation og opsætning af elektroniske apparater.

Del denne guide med andre: