Facaderens: Genopliv arkitekturen i din facade

Prioriter arkitekturen med en facaderensning.

Rigtig mange danskere vælger hvert eneste år at udføre en facaderens, fordi boligens ydre er blevet kedelig og slidt henover vinteren. Dette skyldes primært det dårlige vejr, der hersker i Danmark i lange perioder i gennem efteråret og i vintermånederne og det sætter sine præg på facaden. Men her er der heldigvis flere ting man kan gøre, hvis man føler det er tid til at friske udseendet op og opretholde den flotte arkitektur, som ens facade engang havde. Dette er muligt uanset om den er lille eller stor. Problemet med store facader er dog, at det tager meget lang tid at gennemføre en sådan behandling, hvorfor mange vælger at outsource opgaven til professionelle, når arbejdet skal udføres.

Prioriter din arkitektur med en facaderensning

Er din facade ramt af alger, mos eller noget helt tredje, så er facaderens det rigtige middel til at få rettet op på problemerne. Her er der blot en række ting man skal huske på. Har du en meget gammel og skrøbelig facade, så kan det være et problem at gå alt for hårdt til værks. I nogle tilfælde står det så skidt til med facaden, at en facaderens kan gøre mere skade end gavn. Det er derfor en vurderingssag hvilken facaderensning du bør vælge, som du kan tage op med din lokale algebehandler eller en byggearkitekt.

Har du derimod en ny facade, så skulle der ikke være nogle problemer for at give den hele armen. Her er det blot vigtigt at tænke på, f.eks. hvilket algemiddel du anvender i din algebehandling. I Danmark er det et lovkrav at benytte miljøgodkendte algemidler, hvilket du kan læse om på Miljøstyrelsens hjemmeside. Undersøg også om du har de rigtige redskaber til en facaderensning. Herunder kost, spand og evt. stige, hvis din facade er meget høj.

Derfor er det en god idé at udføre en facaderens

Det er ikke kun på grund af, at resultatet ofte er pænt. Men det kan også være rigtig sundt for en bolig at få en facaderens:

  • En boligs facader er ofte det første, som dine gæster ser, når de besøger dig. Det er rart at starte med at kunne vise huset frem med stolthed.
  • Facaderens handler dog ikke kun om udseendet af boligen. Det er nemlig samtidig en rigtig sund idé at give boligen en omgang, da det er med til at forlænge levetiden på din bolig.
  • Husk på, at det ikke er alle midler, der er godkendt til algebehandling og facaderens.

Hvis du vil læse mere om facaderensning, så kan vi anbefale at du besøger mst.dk, der også henviser til den miljøgodkendte facaderens, som vi omtaler ovenfor.

Del denne guide med andre:

Vi tror også du ville synes om...