De flotteste solcelleanlæg er danske

Flotteste solcelleanlæg

Der er efterhånden mange lande, der er med, når det gælder om at designe og producere solcelleenergi. Her er blandt andet Tyskland et af de lande, man skal nævne, når man snakker om nogle af de konkurrenter, vi har på markedet. Kigger man på de seneste produkter og det udbud, der er på markedet, er der meget, der tyder på, at man får mere design og arkitektonisk snilde, når man køber dansk. Det kommer til udtryk mange steder.

Danske solcelleanlæg har flere fordele

At man får mere design, hvis man køber dansk teknologi inden for dette område, er der ingen tvivl om, når man kigger på de mange fordele ved de danske produkter. Udover at man får den samme solcelleenergi og strøm ved danske solceller, er der nemlig taget højde for en række designmæssige og arkitektoniske forbehold i disse.

Man kan for eksempel se forskellen i solcelleanlæggenes afsluttende håndværk. På danske anlæg har man lavet afrundede hjørner, således at man ikke skal kigge på en stor firkantet blok, når man har erhvervet sig den miljøvenlige energitype. Teknologien er specielt fordelagtig, hvis man gerne vil sløre anlæggende bag andre firkantede facader, hvor de med disse designtiltag ikke vil stikke ud og blive øjensynlige.

Endnu en designmæssig fordel ved de danske produkter er, at man laver mange solcelleanlæg gennemsigtige, således at de ikke tiltrækker lige så meget opmærksomhed, som man er vant til med de store, sorte plader, der generelt er meget karakteriserende for solcelleenergi. Dette betyder, at man kan sætte solcellepladerne på taget, uden at ødelægge det arkitektoniske design, der er lagt kræfter til det pågældende tag. Det er altså hovedsageligt to punkter, man kan se den designmæssige fordel ved:

  • Afrundede kanter på solcelle panelerne
  • Gennemsigtige paneler, der giver plads til design og arkitektur

Der er med andre ord god grund til at købe dansk, når det kommer til design og godt håndværk. Bl.a. modtog Solar Elements fra Vejle prisen for verdens smukkeste solcelleanlæg sidste år, hvilket du kan læse mere om på Jyllands-posten.dk. Du kan også læse en større test af 19 solcelle paneler på Bolius, hvor det dog ikke var et dansk mærke men derimod solcelleanlæg fra SunPower, der løb med prisen for højest effektivitet.

Del denne guide med andre:

Vi tror også du ville synes om...